Nieuws

WICHITA – Textron Aviation Inc. heeft de eerste van twee Beechcraft AT-6 Wolverine turboprops geleverd aan de U.S. Air Force. De fabrikant mag tevens zorg dragen voor de militaire certificatie van de turbprop, de training van piloten en het onderhoud gedurende een periode van vier jaar.

Beide turboprops zullen bij het Air Combat Command (ACC) worden ondergebracht in het kader van het Light Attack experiment. Daarbij zal gekeken worden in hoeverre met de systeemarchitectuur van de AT-6 digitale samenwerking met andere platforms, sensoren en wapensystemen mogelijk is.

De Wolverine mag ook besteld worden door de luchtmacht van Tunesië die er vier mag aanschaffen.

Foto: Air Force Life Cycle Management Center

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Geef uw mening over Piloot en Vliegtuig
en maak kans op een dashcam!