Nieuws

BRUSSEL – De eerste Boeing 737 MAX 8 van TUI fly Belgium, de OO-MAX, heeft woensdag (17 februari) een vlucht uitgevoerd van Brussel naar Malaga en Alicante met aan boord 118 passagiers.

Na succesvolle ‘operational readiness flights’ vorige week woensdag en afgelopen maandag kreeg TUI fly groen licht om de operaties opnieuw op te starten met eerste vlucht met de 737 MAX. Tijdens deze testvluchten van ongeveer een uur werden onder andere een nadering en een doorstart gemaakt om zowel een handmatige als automatische landing te kunnen testen. Aan boord bevonden zich toen geen passagiers maar alleen bemanningsleden en een vliegtuigingenieur.

Het op 30 januari 2018 geleverde vliegtuig had bijna twee jaar stilgestaan sinds het (recent opgeheven) 737 MAX vliegverbod.

Boeing en TUI Travel PLC tekenden in 2013  een principeovereenkomst  voor de levering van zestig vliegtuigen van het type 737  MAX aan de internationale reisorganisatie.  Later werd deze order veranderd in een bestelling van 52 van het type 737 MAX 8 en achttien van het type 737 MAX 10.

De Belgische tak beschikt inmiddels over vier MAX 8 varianten, de Nederlandse over drie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.