Nieuws

TORONTO – De Havilland Aircraft of Canada Limited zal wanneer de backlog van zeventien vliegtuigen is weggewerkt geen nieuwe Dash 8-400 turboprops meer bouwen in hun fabriek in Downsview. Door dit besluit komen mogelijk 500 banen op de tocht te staan. De fabrikant legde de productie in maart 2020 al tijdelijk stil.

Volgens de fabrikant is als gevolg van COVID-19 het vrijwel onmogelijk om nieuwe orders te boeken terwijl in 2020 slechts elf toestellen konden worden afgeleverd, waaronder twee aan Ethiopean Airlines. Wanneer de markt aantrekt, zal de productie worden hervat waarbij wordt uitgekeken naar een nieuwe productielocatie omdat het huurcontract in de loop van 2021 verloopt.

Om bestaande Dash-8 gebruikers niet te frustreren, zal de fabrikant investeren in de uitbreiding van het Customer Services enSupport team en het distributie netwerk. Op die manier moeten operators 24/7 kunnen aankloppen voor de ruim 35.000 onderdelen die de fabrikant op voorraad heeft.


Ook worden voor bestaande gebruikers cabine-upgrades ontwikkeld.

Daarnaast wordt zal een modificatie worden ontwikkeld om van de Dash-8 een vrachtvliegtuig te maken.

Bombardier verkocht in 2019 haar Q Series programma aan Longview die vervolgens de naam De Havilland Aircraft of Canada introduceerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.