Nieuws

BRUNTINGTHORPE – Na mislukte pogingen van het Super Guppy Restoration Project om de Aero Spacelines Super Guppy Turbine (SGT) F-BTGV te behouden, is het toestel onder de slopershamer gekomen en ontmanteld.

Het Duitse aviationtag is er echter in geslaagd om een aantal huid- en vleugelplaten te bemachtigen om ze om te vormen tot kofferlabels. Deze worden leverbaar in de kleuren zilver, blauw, oranje en rood. De labels kunnen vanaf heden online besteld worden en zijn in april leverbaar.


Het van de Boeing 377 Stratocruiser afgeleide vrachtvliegtuig werd ooit door Airbus gebruikt om onderdelen van onder meer de Concorde naar Toulouse te vervoeren. In 1996 werd het afgelost door de eerste Airbus Beluga waarna het werd overgevlogen naar Engeland. Daar kwam het viermotorige vliegtuig onder de hoede van een groep liefhebbers die het toestel koesterden en onderhielden. Gebrek aan fondsen deed het project uiteindelijk de financiële das om, waarna besloten wordt het toestel te ontmantelen.


Er zijn in totaal vier Super Guppies gebouwd, waarvan momenteel nog een gebruikt wordt door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Geef uw mening over Piloot en Vliegtuig
en maak kans op een dashcam!