Nieuws

DUBLIN – Prijsvechter easyJet is er de afgelopen weken opnieuw in geslaagd kapitaal te verwerven door twintig vliegtuigen via een sale-leaseback constructie onder te brengen, ditmaal bij de Amerikaanse leasemaatschappij Aero Capital Solutions. Deze verhuurt de Airbussen vervolgens voor langere tijd terug aan easyJet,

In november 2020 werden ook elf vliegtuigen via sale-leaseback constructies ondergebracht bij twee leasemaatschappijen. Daarbij werd 170 miljoen dollar opgehaald (bijna 144 miljoen Euro).

Eind oktober 2020 wist de luchtvaartmaatschappij op deze manier ook vijf A320s onder te brengen bij de Wilmington Trust Services en vier A320s bij leasemaatschappij Sky High 112.

In augustus 2020 werden 23 vliegtuigen via een vergelijkbare constructie ondergebracht. De prijsvechter probeerde op die manier snel aan fondsen te komen waarbij gesproken wordt over een totaal streefbedrag van 500-650 miljoen Britse Ponden (549-714 miljoen Euro) om op die manier haar financiële positie te verbeteren.

Eind juni 2020 beet de in Ierland gevestigde leasemaatschappij SMBC Aviation Capital het spits af door de eerste zes vliegtuigen over te nemen . De toestellen worden vervolgens voor een periode van 10 tot 122 maanden terug geleased door de prijsvechter.

.