Nieuws
Aerial photography of the Pilatus PC-24, owned by Skytech, flying over Douglas Lake west of Asheville. Asheville Regional Airport (AVL) Asheville NC USA

STANS – De Pilatus PC-24 zakenjet is sinds kort ook leverbaar als commuter vliegtuig waarbij het interieur plaats biedt aan tien passagiers. Het vliegbereik bedraagt bij volledige bezetting 1.400 nm (2.590 km).

De stoelen zijn verankerd met een snel sluiting, waardoor de cabineconfiguratie snel kan worden aangepast. De stoel pitch in de commuter variant varieert van 86 tot 102 cm waarbij iedere stoel een opbergruimte heeft en een 115 V stopcontact. Het 1,4 kubieke vrachtruim blijft gedurende de vlucht van binnenuit bereikbaar.

Een eerste toestel in deze uitvoering is recent geleverd aan het Nevada Department of Transportationin het westen van de Verenigde staten die een Citation CJ2 uit 1987 wilde gaan vervangen.