Nieuws

RUAG moderniseert Thaise Do-228s

OBERPFAFFENHOFEN – RUAG International mag in opdracht van de Royal Thai Navy twee van de zeven in Thaise dienst vliegende Dornier 228s ingrijpend moderniseren.

Beide vliegtuigen werd door RUAG technici in Thailand ontmanteld en in een An-124 van Antonov Airlines naar Duitsland overgevlogen.

Beide Dorniers zullen niet alleen worden uitgerust met glass cockpits, nieuwe missie(management)systemen met datalink mogelijkheden, nieuwe (COM NAV) avionica en infraroodcamera’s. Ook zal een 360° zoekradar worden ingebouwd.

Daarnaast zullen de toestellen een corrosie behandeling en een nieuwe laklaag krijgen. Na voltooiing van deze aanpassingen zullen Thaise piloten, operators en technici door RUAG deel op locatie en deels in Thailand getraind worden.

In Thaise dienst worden de vliegtuigen ingezet boven de zogenoemde “200-mile zone” waarbij ISR (intelligence, surveillance, reconnaissance) taken worden uitgevoerd om niet geoorloofde grensoverschrijdingen en illegale visserijpraktijken tegen te gaan.