Nieuws

DULUTH – Cirrus Aircraft staat op het punt het achtduizendste vliegtuig af te leveren sinds de productiestart precies 21 jaar geleden van de eerste SR20 in 1999. Na de SR20 volgden de SR22 in 2001 en de turbocharged SR22T in 2010.

Sindsdien heeft Cirrus zich ontwikkeld tot de best verkopende fabrikant van zuigermotor aangedreven luxe (reis)vliegtuigen die plaats bieden aan 4/5 personen. Met de tot op heden geleverde vliegtuigen is volgens Cirrus meer dan elf miljoen uur gevlogen.

Ter gelegenheid van de aanstaande levering in de loop van 2021 heeft de fabrikant de ‘inpandige’ Xi Design Studio opdracht gegeven de 8000 Limited Edition SR Series te ontwikkelen. Het toestel zal in een beperkte serie van acht gebouwd worden, en krijgt een speciale kleurstelling met ‘Volt’ patroon op de vleugels. De speciale kleurstelling wordt ook doorgevoerd in het interieur. Kopers kunnen daarnaast een reeks cadeaus tegemoet zien.

De zesduizendste Cirrus werd in 2015 afgeleverd.