Nieuws

ATHENE – De Franse regering heeft vrijdag (29 januari) getekend  voor de aankoop van twaalf nieuwe Dassault Rafale gevechtsvliegtuigen.

De order volgde kort nadat de Griekse regering op 25 januari tekende voor de aankoop van achttien Dassault Rafales. De eerste zes zijn afkomstig van de Franse luchtmacht en dus  tweedehands. Deze worden al in juni 2021 verwacht.
Van de resterende twaalf die in 2022 geleverd moeten worden zijn er zes nieuw en nog eens zes eveneens afkomstig van de Franse luchtmacht.

Onderdeel van het Griekse contract wordt tevens de training van piloten en technici en de levering van reserve-onderdelen. De Franse onderneming MBDA zal vervolgens voor deze vliegtuigen  SCALP kruisraketten, AM39 Exocet antischeepsraketten   MICA multi-missie air-to-air raketten leveren. Ook zullen de Griekse Rafales door MBDA met Meteor ‘beyond visual range’  air-to-air raketten worden uitgerust.

Daarnaast zal Griekenland vier marinefregatten aanschaffen en voor  deze schepen vier Sikorsky MH-60R helikopters bestellen.

Ook zullen tien oudere Mirages op de 2000-5 standaard worden gebracht.

 

 

 

 

1 reactie op “Oude Rafales er uit, nieuwe Rafales er in…

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    Griekenland koopt Franse Rafales, het is blijkbaar niet altijd Amerikaans spul wat men in Europa komt, kan schijnbaar toch ook Europees materieel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Geef uw mening over Piloot en Vliegtuig
en maak kans op een dashcam!