Nieuws

ANTWERPEN – De Belgische ASL Group heeft medio januari 2020 een Cirrus SF50 Vision Jet G2 aan haar vloot toegevoegd.

Het vliegtuig zal gestationeerd worden in Antwerpen en geëxploiteerd worden door de ASL Group onder de recent vernieuwde structuur van de “Blue Sky Club”, een club die gelanceerd werd in 2010 en fungeert als lidmaatschapsprogramma voor vliegtuigen.

Met de introductie van de Cirrus Vision Jet introduceert ASL Group haar nieuwe Fractional Ownership-model en is van plan dit model in de nabije toekomst verder uit te breiden met extra vliegtuigen.

De kleine zakenjet is het eerste toestel van dit type in het Belgische luchtvaartregister en biedt plaats aan maximaal vijf inzittenden in een ultramoderne, ruime en comfortabele cabine. De G2 heeft een vliegbereik van 1.475 nm (2.360 km) bij een kruissnelheid van 306 kts (565 km/h).

De jet heeft veiligheidsvoorzieningen als het Cirrus Airframe Parachute System (CAPS) waarmee het vliegtuig en zijn inzittenden veilig naar de grond kunnen terugkeren in geval van nood evenals het Safe Return autoland-systeem.