Nieuws

BETHANY – Een groep enthousiastelingen heeft onder leiding van de Amerikaan Robert Ragozzino bijna achttien jaar gewerkt aan het tot in detail nabouwen van de Ryan ‘Spirit of St. Louis’ waarmee Charles Lindbergh in 1927 solo de Atlantische Oceaan overvloog van New York naar Parijs.

Met de replica zijn in januari 2020 de eerste testvluchten uitgevoerd vanaf Wiley Post Field in de aanloop naar een poging deze 3.600 nm (6.667 km) lang solovlucht te herhalen op een nader te bepalen datum. Ragozzino rondde in 2000 de wereld in een aangepaste Boeing Stearman als eerste in een vliegtuig met open cockpit.

Het is overigens niet de eerste replica. In december 2015 voltooide op Old Rhinebeck Aerodrome een door de Amerikaan Ken Cassens en diens team gebouwd toestel voor het eerst. (Video)

Lindbergh landde op 21 mei 1927 na een non stop vlucht van 33 uur op Le Bourget Parijs en was daarmee de eerste piloot die solo de Atlantische Oceaan overstak. De originele ‘Spirit of St. Louis’ bevindt zich in het Smithsonian Air and Space Museum.