Nieuws

MIAMI – De Canadese luchtvaartautoriteit Transport Canada Civil Aviation (TCCA) heeft de bij Aeronautical Engineers, Inc. (AEI) omgebouwde B737-800SF gecertificeerd voor Canadees gebruik. Hierdoor kan het toestel door de kleine Canadese luchtvaartmaatschappij Chrono Aviation in gebruik worden genomen.

Chrono bestelde eind december een tweede B737-800SF die eind 2022 geleverd zal worden. Het eerste toestel is geleased en zou in de loop van januari 2022 vanaf Winnipeg. Airport worden ingezet voor vrachtvluchten, het andere nu bestelde vliegtuig wordt gefinancierd met eigen middelen. Chrono vliegt momenteel met drie oudere 737-200s, een Beech 1900D, een Pilatus PC-12 en een DHC-8-100 turboprop.

Behalve het Canadese heeft AEI momenteel ook aanvullende typecertificaten in huis voor gebruik van het toestel in Amerika (CAA), China (CAAC) en Europa (EASA). De B737-800SF kreeg zeer recent ook een Amerikaanse ETOPS 180 toelating.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur