Nieuws

Eerste Citation Latitude in Indonesië

WICHITA –Cessna heeft een eerste mid-size Cessna Citation Latitude afgeleverd aan een onbekend gebleven Indonesische klant.

Het toestel is ruim vijf jaar op de markt, wist zich daarbij al snel te nestelen in de top van deze klasse dankzij veertig procent marktaandeel.

Sinds 2015 werden er ruim 250 afgeleverd waarmee sindsdien ruim 320.000 uur is gevlogen.. Een van de grootste gebruikers is momenteel NetJets die meer dan 120 Latitudes in deeleigendom aanbiedt en al in juni 2019 het honderdste toestel van dit type in ontvangst nam.

De Latitude heeft een vliegbereik van 2.850 nm (4.352 km) en is ook gecertificeerd voor vluchten vanaf het drukke La Mol Airport bij het Franse St. Tropez. Voor deze luchthaven gelden strikte eisen voor zakenjets. Passagiers wacht een Cessna Clairity cabine met een stahoogte van 1,83 m.

Recent werden ook de eerste twee Latitudes afgeleverd bij de Japanse luchtmacht.