Nieuws
Foto's : Malcolm Nason.

OSLO – De nieuwe Noorse budgetmaatschappij Norse Atlantic Airways heeft van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA groen licht gekregen voor vluchten tussen Europa en enkele Amerikaanse bestemmingen.

Norse is voornemens vanaf het voorjaar van 2022 trans-Atlantisch te gaan vliegen vanaf verschillende Europese en Amerikaanse vliegvelden. De maatschappij wil daarmee het gaat opvullen dat ontstond toen het noodlijdende Norwegian besloot te stoppen met long haul vluchten.

Norse gaat vliegen met gebruikte Dreamliners die bij BOC Aviation (6) en AerCap (9) worden gehuurd. AirCap zou nog in de loop van dit jaar beginnen met het onderbrengen van zes gebruikte 787-9s die voor een periode van twaalf jaar gehuurd worden en drie 787-8 varianten met leasecontracten met een looptijd van acht jaar. De R-R Trent aangedreven vliegtuigen moeten allemaal begin 2022 geleverd zijn.

De maatschappij name kort voor de Kerstdagen van 2021 de eerste Boeing 787-9 in ontvangst . Het toestel, de OE-LNM, is de eerste van zes gebruikte Dreamliners die bij BOC Aviation worden gehuurd.

Al eerder werd een eerste Dreamliner medio augustus 2021in de nieuwe huisstijl kleuren gespoten. Dit als LN-LNO geregistreerde toestel voorheen bij het geherstructureerde Norwegian met de afbeelding van schrijver Roald Dahl op de staart. In Norse uitvoering is het vernoemd naar Raet, een Noors nationaal park.