Nieuws

Het eerste nummer van 2021 ligt sinds een week bij alle abonnees op de mat. Bij dit januarinummer zit de special ‘Luchtvaartopleidingen met alle MBO en HBO-opleidingen’. Heb je geen abonnement, geen nood! Want het nummer kan tijdens de huidige lock down gewoon in onze shop gekocht worden. Ook kunnen het magazine en de gratis special besteld worden bij bol.com

In dit afwisselde nummer onder andere de (virtuele) roll out van de Dassault Falcon 6X. Met deze nieuwe zakenjet wil fabrikant Dassault het 5X debacle zo snel mogelijk achter zich laten.

We zoomen in op de nieuwe vliegtuigen: Dornier D328eco, Amerikaanse Colt (Light Sport Aircraft) en Russische Silverwings SK 04 NG vierzitter.

Opmerkelijke bijdrage: De Nederlandse stand van zaken wat betreft alternatieve aandrijving van vliegtuigen, deel 1. Voorlopige conclusie: de dagen van op fossiele brandstoffen draaiende vliegtuigmotoren lijken geteld…

Bekijk de volledige inhoud van nummer 1-2021

Geen nummer missen? Neem dan nu een abonnement

Special: Luchtvaartopleidingen op MBO-HBO niveau

De huidige pandemie houdt ons allemaal ‘in de tang’ en uiteraard de luchtvaartsector, die het ontzettend zwaar heeft. Waarom dan kiezen voor een luchtvaartopleiding? Omdat ook hiervoor geldt’ Het wordt vanzelf weer beter’. Door vergrijzing en pensionering is er de komende jaar een enorme vraag te verwachten in de luchtvaart. En bovendien, waarom zou je kiezen voor een ‘een saaie kantoorbaan’ als er prachtige en afwisselende banen in de luchtvaartsector zijn!