Nieuws

DEN HAAG – Werken bij de luchtmacht? Sommigen vinden het moeilijk zich daar iets bij voor te stellen en willen wel eens een kijkje achter de schermen nemen.


Zeker tijdens de coronacrisis kan dat niet altijd zomaar. Om in contact te blijven met de doelgroep brengt defensievlogger Dennis Kroon een YouTube-serie uit. In zes afleveringen van ‘Dennis Draait Mee als Wingman’ neemt hij kijkers mee in de wereld van een aantal vakgebieden bij de luchtmacht.

“Eerdere series hadden een positief effect op het aantal sollicitanten binnen de krijgsmacht”, weet Megan van den Belt van Team Talent Acquisition and Recruitment Support van de Koninklijke Luchtmacht. “Deze reeks gaat live op de oude releasedatum van de film Top Gun 2, die helaas is uitgesteld wegens COVID-19. Bij de eerste Top Gun-film was namelijk sprake van een groot wervingseffect. Deel 2 is dus een mooie aanleiding om de doelgroep met een speciale serie te enthousiasmeren om bij de luchtmacht te komen werken.”

De 6 afleveringen zijn vanaf vandaag wekelijks op donderdag te zien op het YouTube-kanaal van ‘Werken bij Defensie’. De kijker gaat met Dennis achtereenvolgens op bezoek bij de vakgebieden:

  • vliegtuigonderhoudstechniek
  • communicatie- en informatiesystemen
  • schilder/plaatwerker
  • munitietechniek
  • luchtgevechtsleiding
  • vliegers.

Dennis spreekt met militairen in spé die voor de diverse functies worden opgeleid. Tijdens live events in maart kunnen kijkers via Dennis vragen stellen aan vakspecialisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.