Nieuws

BONN- De Express Divisie van de Deutsche Post DHL Group heeft bij Boeing naar nu bekend is geworden acht 777F vrachtvliegtuigen besteld. Ook zijn opties vastgelegd op nog eens vier vliegtuigen van dit type. De toestellen moeten vanaf 2022 geleverd worden.

Volgens DHL presteert de 777F met een laadcapaciteit van 102.010 kg en een vliegbereik van 4.970 nm (9.200 km) beter dan een 747-400F terwijl het tweemotorige toestel ook nog eens achttien procent minder schadelijke uitstoot produceert.

DHL Express plaatste in 2018 al een order voor veertien 777Fs. Daarvan zijn er inmiddels tien geleverd, waarvan de eerste in juni 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.