Nieuws

EELDE – Met bijna 40.000 vliegbewegingen, is het op Groningen Airport Eelde drukker dan afgelopen jaren. Het aantal vliegbewegingen is ruim 23% meer dan in 2019. De stijging in cijfers valt onder andere te herleiden uit de toename van het aantal lesvluchten.

Ondanks dat in 2020 de commerciële passagiersvluchten grotendeels zijn stil gelegd vanwege het corona virus, hebben er 39.387 vliegbewegingen plaats gevonden op Groningen Airport Eelde. Meiltje de Groot, directeur Groningen Airport Eelde: ‘’Wij zijn, ondanks het ongekende jaar, blij om te zien dat het aantal vliegbewegingen flink is gestegen. De groei in het lesverkeer is een belangrijke pijler voor Groningen Airport Eelde. Wij bieden de capaciteit en de mogelijkheden, waardoor het maatschappelijk belang van onze luchthaven wordt onderstreept.


Zo’n 70% van alle bewegingen is afkomstig van lesvluchten. Onder andere KLM Flight Academy heeft het aantal bewegingen flink vergroot door uitbreiding van de vloot eerder dit jaar. Maar ook de op luchthaven gevestigde EFTC en vluchten vanuit vliegscholen van Lelystad en Teuge vergrootten het aantal bewegingen op Groningen Airport Eelde.

De drukste dag op Groningen Airport Eelde was vrijdag 11 september, toen er 376 vliegbewegingen plaatsvonden. Juni en september waren de drukste maanden op de luchthaven. Het aantal lesvluchten werd in deze maanden bijna verviervoudigt ten opzichte van een jaar eerder.

1 reactie op “Groningen: meer bewegingen, minder passagiers

  1. Raymond schreef:

    Dit artikel kan alleen maar afkomstig zijn uit een eigen persbericht van GAE. In feite is het, nog even los van alle corona gerelateerde perikelen, huilen met de pet op. Geen enkele lijndienst meer, Transavia heeft zich (voorlopig) terug getrokken. Denk dat ze echt meer geholpen zijn met minder vliegbewegingen die relevant zijn dan te pochen met dat het drukker dan ooit is.
    Dat van 11 september is ook te verklaren, rond die dagen had men een fly-in georganiseerd voor de algemene luchtvaart.
    Interessant artikel maar wel met een groot voorbehoud.