Nieuws
Foto © Bundeswehr/Stefan Sammito

HAMBURG – De door de Duitse Bundeswehr tot ‘Kurt Schumacher’ gedoopte Airbus A350-900 is op 4 januari 2021 officieel ondergebracht bij de Flugbereitschaft.

Met de ’10 + 3″ is sinds de overdracht op 20 augustus 2020 een uitvoerig exact 44 uur en 44 minuten durend testprogramma afgewerkt waarbij in november van dat jaar een ‘wereldreis’ werd gemaakt: een retourtje Keulen-Australië -Thahiti -Keulen.

Het toestel, de D-AGAF, kreeg de militaire registratie 10+03 . De voorbereidende werkzaamheden voor de cabine-inrichting waren al in november 2019 begonnen waarbij Lufthansa Technik hoopte het toestel op tijd te kunnen overdragen aan de ‘Flugbereitschaft’ van de Luftwaffe. De andere twee (10+01 en 10+02) volgen in 2022.

De drie vliegtuigen zullen gebruikt worden voor verplaatsingen van overheidsdelegaties, troepentransport en medische evacuaties.

De ACJ350-900 XWB kan in de ultralangeafstandsversie 25 passagiers over 20.550 km vervoeren of meer dan 22 uur vliegen. Het eerste toestel biedt overigens plaats aan 144 passagiers. Wanneer de tweede ACJ350 geleverd wordt, zal ook de 10+03 een VIP interieur krijgen.

Foto: ©Bundeswehr/Miriam Altfelder

Foto’s: Lufthansa Technik VIP & Special Mission Aircraft Services

Foto: © BMVg

1 reactie op “Foto’s: ACJ 350-900 in dienst Flugbereitschaft

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    Zou best interieur foto’s van deze Duitse “Air Force One” A350-900 willen zien inclusief de rustruimte voor de extra bemanning als men 22 uur en 20.550 km ver kan of moet vliegen en tegenwoordig bijna een etmaal lang mondkapjes aan boord moet gebruiken, maar ook de luxe stoelen voor de hoge gasten aan boord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.