Nieuws

ANTWERPEN – De ASL Academy zal naast de vestiging in Antwerpen binnenkort een tweede basis in Luik openen. De vliegschool ontving in juli 2020 reeds haar eerste Sonaca 200 Pro EFIS. Met Garmin G500 touch-glass cockpit en zal binnenkort het tweede toestel tegemoet kunnen zien.

Beide Sonaca’s zullen worden ingezet binnen een vliegopleiding waar ook de geavanceerde Cirrus SR20 en een SR22 in gebruik zijn. Daarnaast worden twee FNTP II gecertificeerde Redbird Full-Flight Simulators door de ASL Academy ingezet.

Tevens zal in Luik met het oog op de nieuw aan te bieden de multi-engine piston (MEP) opleiding een DA42 Diamond Twinstar worden ingezet en eenzelfde type simulator opgesteld.

Vanaf september 2021 start het nieuwe werkingsjaar voor klassikale theorielessen PPL – in het Nederlands in een e-lounge in Antwerpen. Distance learning (via Pad Pilot – in het Engels) blijft steeds een mogelijkheid bij de Academy. Via die formule kan men ieder moment, volgens eigen agenda, instappen in de school.

Het standaard PPL-aanbod wordt dit jaar nog verder uitgebreid met vrijblijvende extra herhalingslessen per theorievak na afronding van de basiscursus. Ook wordt daarnaast de mogelijkheid geboden om samen met een instructeur te studeren voor groepjes vanaf 3 personen of 1-op-1 privélessen met een instructeur.

Nieuw voor 2021 is dat de school zal starten met een ATPL traject. Meer informatie rond de start van deze cursussen wordt weldra bekendgemaakt via de website van ASL Academy

De ASL Academy richt zich in eerste instantie op deze persoon die eindelijk zijn/haar droom wil waarmaken en in is voor het behalen van een High-End PPL brevet.

In een later stadium kan men de cursus verder aanvullen met een Night Rating of een Basic Instrument Rating. Door verschillende opleidings-formules te hanteren wil de opleider zorg dragen dat ieder type studentprofiel de nodige aandacht zal krijgen op de vliegschool.

De ASL Academy is een dochteronderneming van Belgisch-Nederlandse ASL Group.

De tweede Sonaca 200 Pro EFIS (hier in aanbouw) wordt binnenkort als OO-PRO geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.