Nieuws

YAVNE – Urban Aeronautics heeft een voorlopige order op zak voor hun CityHawk VTOL. De order werd geplaatst door Hatzolah Air die in principe vier toestellen wil voor inzet tijdens Emergency Medical Services (EMS). In het verlengde daarvan zal Hatzolah het Israëlische bedrijf wereldwijd vertegenwoordigen.

De door Urban ontwikkelde CityHawk is een lichtgewicht tweemotorige VTOL (Vertical Take-Off and Landing aircraft) die volgens de ontwikkelaar twintig tot dertig procent meer ruimte biedt dan een helikopter en bovendien een stuk stiller zal zijn.

Het luchtvaartuig zal worden aangedreven door twee 985 pk sterke Safran turboshaft motoren die bij een MTOW van 1.930 kg goed zal zijn voor een nuttige lading van 730 kg. Gesproken wordt over een kruissnelheid van 234 km/h en een vliegbereik van 150 km en twintig minuten reserve.

Screenshot