Nieuws

DRESDEN – Elbe Flugzeugwerke heeft een eerste A321 P2F afgeleverd bij de Amerikaanse leasemaatschappij BBAM BBAM Limited Partnership. Deze heeft het toestel vervolgens verhuurd aan het Britse Titan Airways dat nog vliegtuigen van dit type tegemoet kan zien.

De Airbus A321 (S/n 1238, ex-Thomas Cook) werd in Singapore omgebouwd tot vrachtvliegtuig door Elbe Flugzeugwerke (EFW), de joint venture tussen Airbus and ST Aerospace.

A321s bieden na ombouw tot vrachtvliegtuig op het hoofddek plaats aan veertien standaard palletposities en in de onderste vrachtruimen aan nog eens tien kleinere. Al met al kan tot 27,9 ton vracht vervoerd worden over een afstand van 2.300 nm (4.260 km).

EFW leverde in oktober 2020 de allereerste A321 P2F af bij Australia Post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.