Nieuws

SAO JOSE DOS CAMPOS – De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Azul Cargo Express zet momenteel vier aangepaste Embraer E195 regionale verkeersvliegtuigen in voor vrachttaken naast twee Boeing 737-400F vrachtvliegtuigen.

Mocht de vrachtvraag nog verder aantrekken, dan kan Azul Cargo Express ook nog beschikken over vijf ATR 72-600 Quick Change turboprops.

Cargo in cabin
De inzet van de E195s werd mogelijk nadat Embraer in juli 2020 groen licht kreeg van de Braziliaanse luchtvaartautoriteiten voor het vervoer van vracht in de cabines van hun regionale passagiersvliegtuigen als de EMB 120, de ERJ145, E-Jet varianten en de nieuwste E-Jet-E2 types.
Daarbij mogen onder voorwaarden kleine vrachtitems op de stoelen en in de bagagebakken worden vervoerd.

Op die manier mag een E190 tot drie ton vracht in de cabine vervoeren en een E195 3,75 ton en bijna dezelfde hoeveelheid in het vrachtruim.
Daarbij kan tot zeventig procent van de stoelen uit de cabines verwijderd worden om plaats te maken voor vloervracht die met netten wordt verankerd aan de stoelrails. Een E190-E2 kan op deze manier tot 2,36 ton vracht in de cabine vervoeren en een ERJ145 zo’n 800 kg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.