Nieuws

CORAL GABLES – Het Amerikaanse onderhoudsbedrijf AerSale, Inc. heeft een eerste Boeing 757-200 overgevlogen van Roswell naar Goodyear in de Amerikaanse staat Arizona. Daar zal het toestel een ‘passenger to freighter’ (P2F) conversie ondergaan.

Aersale wist medio september de hand te leggen op 24 Boeing 757-200s. De Rolls-Royce RB211-535 aangedreven Boeings stonden al langer in opslag op het Roswell Air Center in New Mexico. AerSale wist tevens beslag te leggen op zestien reservemotoren.

Het bedrijf zal een deel van de toestellen gaan ontmantelen en meerdere onderdelen als zogenoemd Used serviceable Material (USM) weer in omloop brengen onder gebruikers van vrachtvliegtuigen van dit type. Een ander deel zal bij AerSale een P2F conversie ondergaan, iets waarmee het bedrijf al sinds 2013 ervaring heeft opgedaan.

Volgens het bedrijf zijn goede tweedehandsonderdelen niet alleen beduidend goedkoper dan nieuwe, maar worden ze ook wereldwijd geaccepteerd omdat ze ooit bij erkende fabrikanten werden geproduceerd.