Nieuws

NEW YORK – De Amerikaanse operator Wheels Up  heeft branchegenoot Mountain Aviation overgenomen. Door de overname worden 59 vliegtuigen voor zakelijk gebruik aan de Wheels Up vloot toegevoegd. Het bedrijf uit de Amerikaanse staat Colorado is qua grootte de tiende zakenjet operator met ’s werelds grootste Cessna Citation X vloot.

De overname is de zoveelste in een lange reeks. Zo werd in maart 2020 Gama Aviation Signature ingelijfd, terwijl eind 2019  een meerderheidsbelang werd genomen in  Delta Private Jets, de Travel Management Company en softwareontwikkelaar Argus over. Eerder dat jaar werd ook de Travel Management Company (TMC) overgenomen waardoor Wheels Up 26 Hawker 400XP zakenjets in handen kreeg.

Door de huidige overname is het vliegtuigaanbod gestegen naar meer dan 360 vliegtuigen Daarmee werd FlexJet, de Amerikaanse nummer twee waar het gaat om vliegtuigen in deeleigendom, van de troon gestoten. De allergrootste in dit segment was en is NetJets met een vloot van meer dan zevenhonderd vliegtuigen.

Wheels Up biedt de zakenvliegtuigen via Gama Aviation, aan op basis van een drietal lidmaatschapsprogramma’s en beschikt  na de overname van Mountain over een vloot van  335 Beechcraft King Air  turboprop varianten  en daarnaast onder meer  vijftien Cessna Citation Excel/XLS en 32 Citation X varianten.

De vliegtuigen staan ter beschikking van meer dan 5.000 leden die aan een van de programma’s deelnemen, waarbij de destijds van TMC overgenomen vliegtuigen onder eigen TMC naam het Wheels Up Light Jet programma een boost moesten gaan geven.

Het bedrijf heeft de ambitie nog verder te groeien en heeft daarvoor de benodigde financiële middelen achter de hand. 

De basis van het Wheels Up werd in  augustus 2013 gelegd met een  contract voor de levering van 35 King Air 350i turboprops. Daarbij werden toen opties genomen op zeventig toestellen van dit type. 

1 reactie op “Wheels Up lijkt op ‘rupsje nooit genoeg’