Nieuws

Frisian Air plaatst eerste mobiele hangar

DRACHTEN – Sling TSi importeur Frisian Air heeft op vliegveld Drachten de eerste door hen ontwikkelde hangar geplaatst. Bijzonder daaraan is, dat deze als mobiel ‘vouwpakket’ wordt geleverd en op elk denkbaar vliegveld kan worden geïnstalleerd.

Het geheel is opgetrokken uit hoogwaardig geïsoleerd aluminium en meet inwendig ruwweg naar keuze 10 bij ruim 12 of 12 bij ruim 12 meter bij een hoogte ruim drie meter zodat er zelfs een tweemotorige Tecnam P2006T of Piper Seneca in passen. De wanden zijn 50 cm dik aan de onderkant zodat er geen fundering nodig is. De hangar kan in principe overal worden geplaatst. Een kwestie van de bodem waterpas uitvlakken waarna het geheel vanaf een trailer binnen drie uur klaar is voor gebruik. Op de ongeveer zeven ton zware constructie is inmiddels octrooi aangevraagd.

Het demovliegtuig van de Friese onderneming, de Sling TSi, werd al in deze hangar geassembleerd voorafgaand aan de eerste vlucht op 14 september 2020.

Frisian Air levert als Sling importeur naast deze TSi ook de Sling 2, Sling LSA en Sling 4

Aanvullende informatie over de Slingvarianten en/of de hangar: sling@frisianair.nl.