Nieuws

CAPUA – Tecnam heeft een tweemotorige P2012 Traveller verkocht aan de Apex Flight Academy uit Taiwan. Het toestel zal bij de fabrikant geschikt worden gemaakt voor skydive operaties.

Tecnam levert de P2012 sinds eind 2019 als commuter aan launch customer Cape Air. Sindsdien werden een ambulance, combi en vrachtvariant geïntroduceerd. In de zomer van 2020 volgde ook een eerste order voor een P2012 Sentinel Special Mission Platform (SMP).

Volgens Tecnam is de nieuwste variant ook inzetbaar bij een als SMP geleverd toestel dat als secundaire taak het droppen van parachutisten kan krijgen.

De fabrikant leverde in 2019 acht P2012 varianten af en tot en met september van dit jaar twaalf Travellers en werkt momenteel samen met Rolls-Royce ook aan een elektrisch aangedreven variant, de P-Volt.