Nieuws
Foto: Ministerie van Defensie/Chris Moens

BRUSSEL – Woensdag (23 december) heeft de transfer plaatsgevonden van de laatste van twee Belgische ERJ135s (CE-01 en CE-02) naar hun nieuwe eigenaar, Regourd Aviation. Daarmee nam de 15 Wing Luchttransport eind 2020 afscheid van haar eigen commerciële vloot na net geen twintig jaar trouwe dienst

Op 18 november 2020 verhuisden de eerste twee ERJ145s ((CE-03 en CE-04) al naar Frankrijk. Regourd Aviation zal de voormalige Embraer vloot van Defensie via dochterbedrijf Amelia inzetten voor regionale passagiersvluchten binnen Europa en Afrika als aanvulling op hun huidige Embraer ERJ 135/145 en ATR 42/72 vloot.

De capaciteit is vervangen door de twee Falcon 7X zakenjets die Defensie sinds april van dit jaar leaset via Abelag Aviation (leasing).

Foto: Ministerie van Defensie/Chris Moens.
Foto: Ministerie van Defensie/Chris Moens.
Foto: Ministerie van Defensie/BRION.
Foto: Ministerie van Defensie/Christian Decloet.
Foto: Ministerie van Defensie/Malek-Azoug.