Nieuws

LAKELAND – Het Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) Office of Marine & Aviation Operations (OMAO) heeft een Beechcraft King Air 350 CER in ontvangst genomen.

De King Air zal worden ingezet voor waterbeheer, het in kaart brengen van overstromingen, en de gevolgen van aardbevingen of tornado’s. Het toestel zal worden ingezet naast een in 2009 geleverde King Air 350 CER.

De in 2009 geleverde King Air 350 CER. (Foto NOAA)

Gulfstream G550
In augustus 2019 werd gelijktijdig een in 2021 te leveren Gulfstream G550 besteld. NOA wil deze zakenjtet gaan inzetten voor het doen van klimaatonderzoek en het voorspellen van orkanen en tropische stormen.
De G550 is een populair toestel dat niet zelden wordt omgebouwd voor speciale missies.
Volgens de fabrikant zijn het grote vliegbereik van 6.750 nm (12.501 km) en de hoge Mach 0.80 kruissnelheid daaraan mede debet.Wereldwijd vliegen inmiddels 205 Gulfstreams in speciale missieconfiguraties waaronder ook medische.