Nieuws

LUXEMBURG – Vallair Solutions Sàrl uit Luxemburg heeft een eerste tot A321-200 P2F om te bouwen A321ceo afgeleverd bij ST Engineering in Guangzhou (dat samen met Elbe Flugzeugwerke een joint venture vormt).

Het wordt het eerste van negen voor Vallair in Guangzhou om te bouwen vliegtuigen dat na de nodigde aanpassingen in het derde kwartaal van 2021 verhuurd zal worden aan SmartLynx Malta.

Vallair leverde in oktober 2020 en A321F af die verhuurd wordt aan het Australische Qantas Freight. Nadien volgden een Memorandum of Understanding) voor tien toestellen van GlobalX en twee voor SmartLynx.

De Luxemburgse onderneming gaf ook 321 Precision Conversions opdracht meerdere toestellen om te gaan bouwen.

A321s bieden na ombouw tot vrachtvliegtuig op het hoofddek plaats aan veertien standaard palletposities en in de onderste vrachtruimen aan nog eens tien kleinere. Al met al kan tot 27,9 ton vracht vervoerd worden over een afstand van 2.300 nm (4.260 km).