Nieuws

DONAUWORTH – De Oostenrijkse luchtambulance operator ÖAMTC Air Rescue heeft bij Airbus Helicopters vijf H135s besteld die vanaf 2022 geleverd moeten worden. De nieuwe H135s krijgen een Helionix cockpit en voorzieningen voor het installeren van nachtzichtapparatuur.

ÖAMTC Air Rescue vliegt al met 28 H135s vanaf zeventien permanente en vier winterlocaties. Deze helikopters rukken dagelijks gemiddeld 52 keer uit, wat resulteert in 20.000 missies per jaar.

AGW
De European Union Aviation Safety Agency (EASA) heeft voor de H135 helikopter een Alternate Gross Weight (AGW) certificaat afgegeven. Hierdoor kan de helikopter tot 120 kg meer gewicht meenemen dan de standaard 2.835 kg MTOM.
Dit AGW vertaalt zich niet alleen in een grotere nuttige lading maar ook in een groter vliegbereik dat met 139 km toe kan nemen tot 742 km of veertig minuten extra vliegen onder standaard omstandigheden.
Het AGW is als optie beschikbaar voor alle met een IFR Helionix cockpit uitgeruste H135s die recent ook werd gecertificeerd voor ‘ single pilot operations’.