Nieuws

ADAC gaat VoloCity in 2023 jaar lang testen

1

BRUCHSAL  – De Duitse verkeersorganisatie ADAC Luftrettung gaat op grond van een uitvoerige studie in 2023 praktijkproeven nemen waarbij de elektromotor aangedreven VoloCity  zal worden ingezet. De organisatie heeft daartoe twee Volocities bij Volocopter gereserveerd.

Met  beide toestellen zal in 2023 een jaar lang in Ansbach-Dinkelsbühl in de Duitse deelstaat  Beieren en in Idar-Oberstein in  Rijnland-Palts worden gevlogen met deze luchtvaartuigen met aan boord een piloot en een trauma-arts.

Voorafgaand aan dit besluit werden door het Notfallmedizin und Medizinmanagement  van de Ludwig-Maximilians-Universität München (INM) 26.000 inzetten gesimuleerd waarbij een Volocity als inzetmiddel werd gebruikt.

De 900 kg zware VoloCity wordt aangedreven door achttien tweebladige rotors die stroom betrekken van negen (binnen vijf minuten te wisselen) accu’s die gezamenlijk 50 kW leveren.Het luchtvaartuig heeft een vliegbereik van 35 km en een topsnelheid van 110 km/h bij een nuttige lading van 200 kg.

De bemande versie van de Volocity vloog in 2016 als VC200 voor het eerst.

1 reactie op “ADAC gaat VoloCity in 2023 jaar lang testen

  1. […] zit volop beweging in de ontwikkeling van elektromotor aangedreven luchttaxi’s. Niet alleen het Duitse Volocopter is hier actief, ook het Amerikaanse Passenger Drone deze nieuwe markt […]