Nieuws

LE BOURGET – Embraer heeft bij hun Executive Jets Service Center op Le Bourget International Airport een eerste Legacy 450 zakenjet opgewaardeerd tot Praetor 500 variant in opdracht van een niet nader genoemde klant.

Tijdens het ombouwproces werden winglets aangebracht. Om dit mogelijk te maken moeten de vleugelribben worden versterkt en de bedrading van de brandstoftanks worden verlegd. Ook werd het besturingsysteem aangepakt en de software van de Collins Aerospace Pro Line Fusion avionica bijgewerkt. Daardoor Ook werd een HEPA filter ingebouwd en voorbereidingen getroffen voor de installatie van Embraer’s E2VS. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een Head-Up Display (HUD) waarin het Head-up Guidance System (HGS) van Rockwell Collins is geïntegreerd in combinatie met het EVS-3000 (Enhanced Vision System).

Door de ingrepen nam het vliegbereik met vier passagiers en NBAA IFR reserves toe van 2.900 nm (5.371 km) naar 3.340 nm (6.186 km).

Embraer leverde tussen 2015 en 2019 in totaal 58 toestellen van dit type af voordat het in model 2018 werd opgewaardeerd tot Praetor 500. Sindsdien werden al elf Legacy 450s ‘aangepakt’.