Nieuws

GUANGHAN CITY – De Civil Aviation Flight University of China (CAFUC) heeft bij zowel Alsim als Tru Simulation meerdere simulators besteld.

Zo mag de Franse simulator bouwer vijf recent geïntroduceerde ALSR20s en een AL172 simulator leveren. Deze order volgde kort nadat CAFUC begin november 2020 de eerste Cirrus SR20 uit een bestelling uit 2019 voor 76 Cirrus trainingsvliegtuigen van dit type inclusief bijbehorende reserve-onderdelen.

In 2019 werd bij de Franse simulatorbouwer al vijf AL 172 Mk II procedure trainers besteld en evenveel op de Diamond DA42 gebaseerde AL42 varianten.


CAFUC bestelde al in 2011 twintig toestellen van dit type en introduceerde de eerste SR20s al in 2012 waarbij gemiddeld met een toestel 1.200 uur per jaar getraind wordt. Nadien volgden Chinese technici meerdere onderhoudsopleidingen in Amerika.


TRU Simulation + Training
Bij TRU Simulation + Training werd vervolgens een Level D Full Flight Simulator (FFS) besteld die in het trainingscentrum in Guanghan voorbereidt op het vliegen met de Cessna Citation M2 zakenjet waarvan er door CAFUC vier werden besteld.
De vloot van de Chinese opleider telt meer dan 260 vliegtuigen waaronder niet minder dan 159 Cessna Skyhawks, vier Citation M2 light jets en zeven Cessna Citation CJ1/CJ1+ varianten.