Nieuws

BEJA– De Portugese luchtvaartmaatschappij Hi Fly heeft donderdag (17 december) haar A380 ingeleverd na een uitbundige farewell flight onder vluchtnummer HFM380 van Beja naar Toulouse. Tijdens deze vlucht werd 2.269 km overbrugd bij een bloktijd van 3:55 uur

Hi Fly besloot begin november 2020 het leasecontract voor hun Airbus A380 waarmee sinds juli 2018 werd gevlogen, niet te verlengen. Volgens de maatschappij is er momenteel te weinig vraag naar vliegtuigen van dit formaat, daar zou de 9H-MIP “Save the Coral Reefs” worden teruggeven aan de leasemaatschappij.

Begin juli 2020 werden in samenwerking met Lufthansa Technik vrijwel alle stoelen van het hoofd- en bovendek van hun A380. Op die manier ontstond een tijdelijke vrachtcabine die werd gebruikt voor het vervoer van (medische) hulpgoederen.

In combinatie met de reguliere belly vrachtmogelijkheden, kon met de A380 op deze manier tot zestig ton vracht worden vervoerd. Hiervoor was 300 kubieke meter vrachtruimte beschikbaar.

Ter gelegenheid van dit afscheid werd niet alleen een speciale ’tribute’ video gemaakt maar tekende de bemanning ook een virtueel hartje in de lucht.