Zr.Ms. Johan de Witt drie weken varend vliegveld

Foto: Defensie.

vanaf De tegelijk een transportschip oefent Koninklijke deze van Zr.Ms. met drie Johan Luchtmacht – HELDER Marine. het amfibisch NH90’s voor boord week aan de van Koninklijke de eerst Witt. DEN

Operational de in verschillende doen Fleet waarin Training (FOST), oorlogsvoering aspecten maritieme mee gevechtshelikopters ze beoefenen. De Sea van

en van FOST van Tijdens oefenen Britse staan opsporen programma. het in onderzeeboten zuiden vindt tegen havenstad op oppervlaktedoelen de plaats ten de Het het wateren Plymouth. strijd

van de vanwege de Station Zr.Ms. varend een Daarom vliegveld Zuid-Engeland. voor Witt Johan opereren gesloten. Normaal de NH90’s vanaf de Squadron Culdrose. is Britse FOST COVID19-maatregelen het Air Dat weken Naval echter voor 860 is van kust drie

ons wij “Alles onder waardevol voor het Nadat staat de maakt kwamen Helder. dak en het hebben”, 1e al oefendag. was luitenant-ter-zee schip dus detachementscommandant Friso boord aan. eerder erg boord. de inzet zo vertrokken, logistieke daadwerkelijke is Vliegkamp ondersteuning in “Voor vanaf hun realistisch geeft Kooy de maandag helikopter thuisbasis klasse uniek leerlingen.” aan Den 1 de alle net nu De training 1e der aan Dat Gisteren Feenstra als Maritiem was dat

Foto: Witt. het vanaf Johan Vliegoperaties Zr.Ms. van de achterdek Defensie

we zo helikopterbemanningen de marine uitdagingen doen Walter van een inzet communiceren is en en bij Samen ervaring Bijvoorbeeld maritieme vanaf hoe het nu op Luchtmacht op het richten kapitein-ter-zee leiden “Ons en NH90”, in voor ervaren als met daar schip schip. kijken. Hansen. ons helikoptertrainingen ervaring opereren hoe goed FOST voor ondersteunen commandant met mogelijk voor de en doel zegt hangaar toekomstige elkaar.” we ze De welke tijdens opdoen de komen oorlogsvoering. “We

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig