Nieuws

RENO – Coulson Aviation heeft vier Cessna 500 Citation II zakenjets overgenomen van de U.S. Customs and Border Protection. Het kwartet High-Performance Aircraft (HPA) zal worden ingezet om voor blusvliegtuigen droppunten te markeren en informatie verzamelen voor brandweerofficieren op de grond. De vliegtuigen worden daarom uitgerust met hoge resolutie camera’s, FLIRs, gimbals en een satelliet uplink.

FireLiners
Het bedrijf kreeg op 20 november 2020 opdracht van de United States Forest Service (USFS) om de komende vijf jaar hun Boeing 737 FireLiners inzetten bij de bestrijding van bosbranden. Coulson beschikt inmiddels over zes tot blusvliegtuig omgebouwde Boeing 737s die als FireLiner elk tijdens een enkele run tot ruim 15.000 l water en vlamvertragende vloeistoffen af te werpen bij een maximale vliegduur van 4,5 uur.

Volgens Coulson voldoen de 737-300s aan de meest stringente eisen en is er per toestel 43.000 manuren geïnvesteerd om ze geschikt te maken voor blustaken.

Coulson zet daarnaast vergelijkbaar presterende C-130 Hercules vliegtuigen in terwijl daarnaast ook Sikorsky S-61 en CH-47 Chinook helikopters voor blustaken paraat staan.