Nieuws

PBN training bij AIS Flight Academy

LELYSTAD – Als gevolg van de gewijzigde EASA regelgeving is het voor alle vliegers met een Instrument Rating sinds 25 augustus 2018 verplicht om aanvullende training te hebben gevolgd voor GPS naderingen, RNAV departures en routevluchten (Performance Based Navigation, PBN).

Deze training dient te worden gevolgd en afgerond bij een gecertificeerde ATO. AIS heeft van de Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) de autorisatie gekregen om de gecombineerde praktische en theoretische opleiding voor het verkrijgen van de PBN aantekening te verzorgen.Daarom start eind 2020 / begin 2021 de eerste initiële cursus.

De inschrijving hiervoor is inmiddels geopend. Wie al in het bezit is van een PBN aantekening, kan deze verlengen op de daarvoor geautoriseerde simulatoren bij de AIS Flight Academy op Lelystad Airport. Voor meer informatie of aanmelding voor de cursus: info@aisflightacademy.com.