Nieuws

HONDO – Texas Aircraft Manufacturing (TAM) biedt hun Colt S-LSA nu ook aan als ‘entry level’ toestel met Garmin G3X Touch avionica.

Het vliegtuig wordt verder geleverd met een enkele Garmin COM radio, een Garmin ADS-B Out transponder, analoge meters, kunstleren bekleding, een uitsluitend witte kleurstelling en alleen links teenremmen. Deze basisversie gaat US$139.900 kosten.

Daarnaast wordt het toestel aangeboden als Colt S Garmin IFR met onder meer een G3X Touch EFIS, GTN 650, G5 Backup Display en autopilot (twee assen) voor US$ 170.381.

De Colt SL Full Garmin IFR is nog uitgebreider met onder meer een dubbele G3, GTN 650, G5 Backup Display en een auto pilot (drie assen). Prijs: US$ $183.700

De Colt heeft een 100 pk sterke Rotax 912 ULS voor het brandschot die een Sterno composiet propeller aandrijft. Daarmee is een kruissnelheid mogelijk van 110 kts (203 km/h) bij 75 procent motorvermogen. Gesproken wordt vervolgens over een overtrek bij 38 kts (70 km/h).