Nieuws
Foto: © Smithsonian Institution/Jim Preston

WASHINGTON – Het Smithsonian National Air and Space Museum in Washington heeft een uitgefaseerde F/A-18C Hornet van het Amerikaanse U.S. Navy Blue Angels demoteam in ontvangst genomen.

Het team gaat in de toekomst met de F/A-18 Super Hornet  gaan vliegen en voert inmiddels  met een door Boeing geleverd toestel uitgebreide tests uit. Daarom is het toestel nog niet in de kleuren van het demoteam  gespoten.

De Blue Angels vliegen sinds 1986 met F/A-18C/D Hornets, maar dat worden Super Hornet varianten, maar de teamleiding besloot in augustus 2018 dat het tijd werd voor een modernere variant.

In het verlengde daarvan kreeg Boeing opdracht   negen F/A-18Een twee F/A-18F Super Hornets geschikt te maken voor deze taken. Met het oog daarop zal onder meer de boordbewapening worden verwijderd en een smoke-systeem worden ingebouwd. De leveringen worden in de loop van 2020 afgerond.

De Super Hornet is ongeveer 1,2 m langer en heeft een vergelijkbaar grotere spanwijdte dan de Hornet. Bovendien is het toestel beduidend zwaarder, maar wel iets langzamer (Mach 1.6 in plaats van Mach 1.8).

De Super Hornet wordt het negende toesteltype van het demoteam. Sinds de oprichting in 1946 is onder meer gevlogen met de F11F-1 Tiger, F-4J Phantom II en A-4F Skyhawk II. Op 4 november 2020 werd met de oude Hornets voor het laatst een demovlucht uitgevoerd.

 

Foto’s: © Smithsonian Institution/Jim Preston.

 

Boeing leverde in juni 2020 deze Super Hornet af bij het demoteam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.