Nieuws

ISTANBOEL – Turkish Cargo heeft met een Boeing 777F een eerste lading in China geproduceerd COVID-10 vaccin overgevlogen van Beijing naar Sao Paulo over een afstand van 17.000 km. De vaccins werden vervoerd in zeven speciale ‘Envoritainer’ koelcontainers.

Volgens de vrachtdochter van Turkish Airlines is inmiddels eenwerel wijde ‘vaccinbrug’ opgetuigd met 400 bestemmingen waaronder Mumbai, Brussel, Istanboel, Singapore, Dubai, Basel, London en Amsterdam.

Turkish Cargo is in het bezit van een zogeoemd CEIV (Center of Excellence for Independent Validators) farmaceutisch certificaat en heeft tussen januari en september 2020 meer dan veertigduizend ton aan medicijnen en medische producten door de lucht vervoerd.

Om op grootschalig vaccintransport te zijn voorbereid is een gekoeld magazijn ingericht met een oppervlakte van 1.200 m2.

Lezersonderzoek

 

Geef uw mening over Piloot en Vliegtuig
en maak kans op een dashcam!