Nieuws

SHANNON – ASL Aviation Holdings (ASL) heeft op eigen gelegenheid drie Boeing 737-800NGs gekocht voor ombouw tot vrachtvliegtuig. De drie toestellen bevinden zich inmiddels bij de Shandong) Aircraft Engineering Company Ltd. (STAECO) in Jinan.

ASL plaatste in juni 2019 rechtstreeks bij Boeing een tiental 800BCF varianten met opties op nog eens tien, maar besloot nu ook het heft in eigen handen te nemen vanwege de grote vrachtdrukte.

De maatschappij is recent in opdracht van Amazon vrachtvluchten begonnen met een Boeing 737-800BCF vanaf Leipzig-Halle Airport. Saillant detail: het eerste toestel op Europese bodem (s/n 33544) begon haar carrière als passagiersvliegtuig bij Ryanair.

ASL Airlines Ireland zal daarnaast als ‘launch operator’ vanaf begin 20201 gaan vliegen met vijf van de dertig door FedEx Express bestelde ATR72-600F turboprop vrachtvliegtuigen. Daarbij zal gevlogen worden in FedEx livery.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.