Eerste Nederlandse Apaches onderweg naar Amerika

de Verenigde per drie eerste zijn naar november) (19 Antwerpen 28 Apache II vanuit vertrokken. boot van = AH-64D Staten DEN Block HAAG De donderdagmorgen gevechtshelikopters

Army Logistiek zal Centrum het Woensdrecht het duren. gereed gemaakt het zogenoemde programma naar de bij Amerika. neemt toestellen Defensie voor Helikopter Commando Apache van helikopters onder handen Daar werden US binnen twee transport de Remanufacture jaar De dat het Nederlandse

rompen, krijgen huidige naar aangebracht. die gaat de de Ook Delta een manier Echo motorvermogen dit Op Apache missie-uitrusting vloot (AH-64D) betere omhoog rotorbladen. gemoderniseerd de transmissies helikopters (AH-64E). programma en nieuwe Apache Binnen en wordt wordt

is bij de in is operationeel dreigingsontwikkelingen, krijgsmacht. Apache noodzakelijk oog met gebruik sinds het huidige blijven. relevant Modernisering de op om, 1997 te De

komende Ondanks Apache beperkingen. uitgevoerde de kent verbeteringen configuratie de technische de Die de jaren en operationele in reeds toe. nemen huidige verder

van van toekomstbestendige Amerikaanse instandhouding af. Door Delta-versie senaat gebruikers en aan exportcommissie De worden kostbaar, Het maakt aantal het moderniseringsprogramma. steeds toestemming Dat onderhoud straks moderne, reparatie gaf 2018 want deelname februari de ondersteuning erg betaalbare onderdelen, en productie en duur. voor erg neemt de in Defensie gevechtshelikopters. verder ervan van dit moderniseringsprogramma heeft Apache

de terug staat februari naar Defensie medio voor al zijn, Commando het helikopters begin De Het 2023 Nederland. voor agenda. die vanaf Helikopter bestemd tot volgende 2021 komen op transport 2025 weer

van Ministerie Defensie. foto’s en Tekst

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig