Nieuws
Foto: Ministerie van Defensie/BRION

BRUSSEL – Woensdag (18 november 2020) heeft de transfer plaatsgevonden van de eerste van vier Belgische Embraer vliegtuigen naar haar nieuwe eigenaar, Regourd Aviation. De verkoop van de vier Embraer vliegtuigen en alle bijhorende vervangingsonderdelen werd op 19 december 2019 gegund aan deze Franse regionale luchtvaartmaatschappij.

Regourd Aviation zal de voormalige Embraer vloot van Defensie via dochterbedrijf Amelia inzetten voor regionale passagiersvluchten binnen Europa en Afrika als aanvulling op hun huidige Embraer ERJ 135/145 en ATR 42/72 vloot.

De tweede transfer staat gepland eind december 2020 terwijl de kleinere Embraer toestellen op 23 december 2020 hun laatste vlucht voor Defensie uit zullen voeren vooraleer koers te zetten naar hun nieuwe thuisbasis. Daarmee neemt Defensie eind 2020 afscheid van haar eigen commerciële vloot na net geen twintig jaar trouwe dienst. De capaciteit wordt vervangen door de twee Falcon 7X toestellen die Defensie sinds dit jaar least via Abelag Aviation (leasing).

Foto: Ministerie van Defensie/Christian Decloet
Foto: Ministerie van Defensie/Malek-Azoug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.