Nieuws

SCHIPHOL OUDE MEER – De Flight Simulation Company (FSC) op Schiphol is overgenomen door het Canadese trainingsconglomeraat CAE voor ongeveer zeventig miljoen Euro.

Het merendeel van de Full Flight Simulators (FFS) die bij FSC in gebruik zijn als die voor training in de Airbus A320ceo (3), en A320 neo/ceo (1) alsmede die voor de Boeing 737-800 (5), 767-300 (1), 747-400 (1) en de 787-9 Dreamliner (1) werden al door simulator poot van CAE gebouwd en geleverd.

UPRT
Bij de Flight Simulation Company (FSC) zijn meerdere Full Flight Simulators sinds begin 2020 geschiktgemaakt voor zogenoemde Upset Prevention and Recovery Trainingen (UPRT). Daarbij worden cockpitbemanningen getraind in het herstellen van (potentieel) gevaarlijke vliegstanden van verkeersvliegtuigen. De aanpassingen zijn een gevolg van aangescherpte regelgeving van de Europese luchtvaartautoriteit EASA die sinds december 2019 gelden voor de training van cockpitbemanningen.

FSC is tevens gecertificeerd als Approved Cabin Crew Training Organization (ACCTO).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.