Nieuws

Hongarije nieuwe KC-390 Millenniumklant

SAO PAULO – De luchtmacht van Hongarije wordt na een order bij Embraer in 2023 uitgebreid met twee KC-390 Millennium transportvliegtuigen in air-to-air refueling (AAR) configuratie.

Naast Brazilië (28) en Portugal (5) is het transportvliegtuig ook besteld door Chili (6), Argentinië (6), Columbia (12) en Tsjechië (2).

Portugese order
Embraer begon daarbij zeer recent met de assemblage eerste van vijf voor de Portugese luchtmacht bestemde KC-390 Millennium multi-missie transportvliegtuigen

De Portugese regering formaliseerde in januari 2020 een in juli 2019 aangekondigde order voor haar luchtmacht door bij Embraer Millenniums te bestellen.

Eenmaal in Portugese dienst zullen de Embraers vanaf 2023 worden ingezet voor zowel militaire als civiele taken waaronder humanitaire missies, medische vluchten en het bestrijden van natuurbranden.


Tot de militaire taken zullen troepen- en vrachttransport gaan behoren evenals het in de lucht bijtanken van vliegtuigen. Over de aankoop ervan werd sinds 2017 onderhandeld.

Braziliaanse leveringen
Het nieuwe KC-390 Millennium tank- en transportvliegtuig voldeed volgens Braziliaanse National Civil Aviation Agency (ANAC) al in oktober 2018 aan de waarna het civiele typecertificaat werd uitgereikt.

Het derde toestel werd eind juni 2020 tijdens tijdens een ceremonie geleverd en eveneens ondergebracht bij dePrimeiro Grupo de Transporte de Tropa (1º GTT)

De eerste KC-390 voor Portugal wordt momenteel geassembleerd.

Lezersonderzoek

 

Geef uw mening over Piloot en Vliegtuig
en maak kans op een dashcam!