Nieuws

SAO PAULO – De Braziliaanse overheid heeft de eerste conceptbeelden vrijgegeven van een nieuw hybride-elektrisch aangedreven vliegtuig dat bij de luchtmacht 69 verouderende EMB-100 (C-95) en negentien EMB-120 Brasilia (C-97) vliegtuigen moet gaan vervangen.


Het viermotorige toestel met de roepnaam ‘STOUT’ zal twee turbopropmotoren onder de vleugels krijgen en elektromotoren aan de vleugeltips. Gesproken wordt daarbij over drie ton laadvermogen of dertig militairen die na een startaanloop van 1.200 m op onverhaard terreing over een afstand van 2.435 km moeten kunnen worden vervoerd.

De STOUT zal vergelijkbare afmetingen krijgen als de EMB-120 maar geconfigureerd worden als de grotere C-390 C-390 Millenium.

Recent werden ook de eerste beelden gedeeld van een nieuwe passagiersvariant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.