Nieuws

Litouwen bestelt UH-60M Black Hawk

WASHINGTON – Nadat de exportcommissie van de Amerikaanse senaat in juli 2020 groen licht had gegeven voor de verkoop van zes UH-60M Black Hawk helikopters aan Litouwen, bestelde dat land er vier met opties op nog eens twee.

Onderdeel van het contract wordt tevens de training van bemanningsleden en piloten en de levering van reserve onderdelen en motoren. Ook zullen een groot aantal tactische boord- en wapensystemen alsmede reserve-onderdelen worden geleverd.

De helikopters zullen onder meer worden ingezet voor troepentransport, grensbewaking en Search And Rescue missies onder alle weersomstandigheden.

https://www.egmondvintagewings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.