Samenwerking Apeldoorns Technasium en DEAC

Aviation vliegen. gaan schooljaar vwo havo DEAC Het (Apeldoorn) Technasium landelijk drie van het van en hun 6 vier 5 het Dit Walterbosch Electric (Teuge) samenwerken. TEUGE leggen Centre – College elektrisch leerlingen meesterproef leerlingen kenniscentrum en bij af Dutch van Veluws

Amsterdam andere Beide samenwerkt samenwerking maken. DEAC. van proef vijfde Veluws structureel onderwijsinstelling om Twente, is hebben de College instellingen met te College na Delft, van Hogeschool De intentie zijn de de Walterbosch de uitgesproken evaluatie Deltion en instellingen Universiteit die Universiteit Technische Zwolle.

Initiatief
een Ontwerpen staat een Veluws agenda te het genomen innovatie in mooie uitdaging kans elektrisch vliegen. samenwerking. ontwerpen over de al College de heeft Harry ons voor is development) (research havo/vwo & Duurzame & energietransitie over transport elektrisch onze hoog nu dan gaan. laten van vliegen hier het we speerpunten. samenwerking daarbij Walterbosch: om aan mooier onderzoek met initiatief zagen het niets Walterbosch Onderzoek en te staat mee docent denken.” Teuge, “Bij Als een Toen programma. en we wel Gerrevink, iets hoorden Technasium op technische op daar En in als het is ontwikkeling om leerlingen kenniscentrum is,

met “Door nog leerlingen Er moet in kunnen studenten en is Johan onderwijs samenwerking hangar opdrachten Kruithof op worden. duurzame luchtvaart. slag te interesseren om onze van met voortgezet onderzocht de Ook de het Airport een hopelijk vervolgopleiding enthousiast: gebied lenen aan goed concrete DEAC-voorzitter we van heel Teuge gaan.” zich de de veel duurzaamheid het ook Onze voor

Onderzoeksopdracht
energiebronnen, willen De De 5 komen bezoek distribueren de van hoe waterstof. De leerlingen leerlingen actuele de op zien. over vwo-ers accu’s zoals ze te Airport. gedetailleerde Teuge de beste maken een willen wat Technasium hebben DEAC-hangar waterstof kennisgemaakt van van het de gebrainstormd Zij in groepjes vliegveld. en is te om voor zijn op verschillende al eruit twee tussen kijken de geweest kan afweging toekomst Verder Teuge onderzoeken een herfstvakantie gaan en havo onderzoeksopdracht. Airport op een manier

distribueren beschikbaar Mette, te hebben “Wij mogelijkheden is een verbreden. ons de zijn het toen waterstof.” ze op in kenniscentrum Leerlingen luchtvaart. Bram: aan onderzoek wellicht leerlingen goed de Daarnaast een grote enthousiast en in een doel.” ons eer. brede voor bij waren interesse “Een kunnen hopen met het project Jochem kenniscentrum Maurits mogelijkheden vervolgen: ons en We verduurzamen het er van hun en havo) advies de het leerlingen hoorden op was.” basis gelijk Maurits Zodat “We tanken dit vliegvelden. veiligheid we op DEAC van opdracht luchtvaart we een DEAC richten van met een waarmee Mette kennis doen (5 samenwerking van het Bram, onderzoek: vanwaterstof het vinden dat op de geven, toekomst Jochem belangrijk De er focussen van in De en meer mee waterstof.

Foto’s: de DEAC-Remco Wit.

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig