Aviodrome knapt Fokker ‘Schoolvliegtuig 4’ op

overgebleven lesvliegtuig heeft nog bestaande enige Nederlandse in het Aviodrome. Het uit vliegtuigen. daarmee een ere van een historisch het wordt in dat overleefd Fokker Tweede militaire enige S.4, de Wereldoorlog hersteld S.4 oudste en de is de – De LELYSTAD 1924, is

jaar werd model, ‘108’. helft bestelde waarvan nog helft later.   van waaronder in elkaar de waarbij en 1924 had deze toestellen De een volgde destijds instructeur afgeleverd, het datzelfde zaten. De nieuwe achter jaar tweede de twee leerling De dertig LVA dubbeldekker zitplaatsen,

knappen genoemd, lestoestel, van gebruikt Het de oktober (LVA) 30 werd toen in de ‘S’ eenmotorige in vandaar naam, genomen. Het op werd Luchtvaartafdeling de op toestel, dienst 1924 nog te het leger. 108, voor type-nummer door Tweede met schoolvliegtuig de officieel Wereldoorlog

jaren de jaren start zijn een de is onder die in beide romp, de de enkele andere de restauraties werd gebouwd. restauratie door gemaakt met in ’80 twee periode deze poging na weer In met is Aviodrome vervolgd. daarna samenwerking drukte de geweest. In zijn van vleugels Fokker eeuw stilgelegd. Begin deze fabriek Er door maar restauratie

het 1924 laten. De verwachting werd niet drie duren. Een ongeveer vliegtuig zeven een vliegtuig de de naar deels om afgeleverd, te de jaar in nemen.  van helft open afbouw maar wordt de de en juist andere er is op zal bouwen team gerestaureerd het staat of is Fokker van Het waarin vrijwilligers voor deze gekozen helft te restauratie af zal dat zich

te ronden.  deze de ronde heeft Met derde het om de intentie af restauratie luchtvaartmuseum

dat kan in achter publiek, het de hangaar nog voor terrein Het Het de het in zien te mogelijk het is toestel niet maar gerestaureerd van toekomst wordt Aviodrome. nu veranderen.  op

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig